Καλημέρα, σας καλωσορίζω και εγώ
με τη σειρά μου στο νέο αυτό εγχείρημα. Ελπίζω να το αγκαλιάσετε και να το
αγαπήσετε. Είμαι ο Harry
G.
και μαζί θα συζητάμε για τα πολιτισμικά δρώμενα των ημερών. Εκτός από αυτό όμως,
κάποιες φορές θα ενισχύω το βιβλίο των συνταγών σας με μικρές και εύκολες συνταγές. Και επειδή Παρασκευή
σήμερα και δε θέλω να σας αφήσω έτσι, τι πιο ωραίο από ένα ελαφρύ γλυκό;; Το
ΣουΚου δεν είναι μακριά και σίγουρα δε θα λείψουν οι επισκέψεις! Μπείτε λοιπόν
στην κουζίνα και δημιουργήστε για εσάς και τους οικείους σας.Σήμερα το μενού έχει σοκολατένιες μπάρες με γέμιση καραμέλα-φιστίκι και nugat crème. Η συνταγή αποτελεί παραλλαγή των γνωστών snikers, που όλοι έχουμε λατρέψει. Στην δική μου εκδοχή οι μπάρες έχουν βάση από μπισκότο για ένα πιο ιδιαίτερο touch. Ας δούμε τη συνταγή.
Υλικά
Για τη βάση
μπισκότου:
200 γρ μπισκότα (πτι-μπερ)
100 γρ βούτυρο
Καραμέλα:
200 γρ μπισκότα (πτι-μπερ)
100 γρ βούτυρο
Καραμέλα:
180 γρ ζαχαρούχο γάλα
140 γρ φιστίκια (peanuts)
140 γρ φιστίκια (peanuts)
Για τη Nugat Crème:
½ κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα εβαπορέ
½ κούπα φιστικοβούτυρο (απαλό)
1 βανίλια (κάψουλα)
Για την επικάλυψη:
350 γρ κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.γ μέλι
½ κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα εβαπορέ
½ κούπα φιστικοβούτυρο (απαλό)
1 βανίλια (κάψουλα)
Για την επικάλυψη:
350 γρ κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώσπου το μείγμα να πάρει την μορφή "υγρής άμμου". Σχηματίζουμε μακρόστενες μπάρες (11 εκατοστά ύψος και 5 πλάτος) με το μείγμα. Φροντίζουμε να κάνουμε ένα βαθούλωμα κατά μήκος, ώστε μετέπειτα να βάλουμε εκεί την γέμιση. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω τις μπάρες και τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σταθούν.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώσπου το μείγμα να πάρει την μορφή "υγρής άμμου". Σχηματίζουμε μακρόστενες μπάρες (11 εκατοστά ύψος και 5 πλάτος) με το μείγμα. Φροντίζουμε να κάνουμε ένα βαθούλωμα κατά μήκος, ώστε μετέπειτα να βάλουμε εκεί την γέμιση. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω τις μπάρες και τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σταθούν.
Παράλληλα βράζουμε για 2μισι ώρες το ζαχαρούχο
γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε μια κατσαρόλα με νερό τοποθετούμε το κουτί με το γάλα
και το βράζουμε. Αφού τελειώσει το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την
χρήση. Η καραμέλα είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στην καραμέλα τα φιστίκια και τα
ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Για την Nugat crème, λιώνουμε το βούτυρο σε
αντικολλητικό τηγάνι (μέτρια φωτιά). Προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα και
ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Τα αφήνουμε να βράσουν
για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε την
βανίλια και το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να
ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από την φωτιά το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια το βάζουμε κατάψυξη για 30'.
Βγάζουμε από το ψυγείο τις βάσεις με το
μπισκότο. Στα βαθουλώματα που κάναμε πριν, τοποθετούμε λίγη nugat creme και το μείγμα καραμέλα-
φιστίκια. Τα Βάζουμε στην κατάψυξη για 15'-30'. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την
κουβερτούρα και προσθέτουμε το μέλι. Τέλος βγάζουμε τις παγωμένες μπάρες από
την κατάψυξη και τις βουτάμε στην κουβερτούρα (αφού κρυώσει λίγο) μέχρι να
καλυφθούν εξωτερικά.
Τα λέμε
την επόμενη εβδομάδα,
Harry G
Social media
-----------------------
facebook: Harry Goutzoumanos
Instagram: mrharrygi
YouTube:Harry StoriesHarry G
Social media
-----------------------
facebook: Harry Goutzoumanos
Instagram: mrharrygi
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Comment...