Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μαγεία του να είσαι νηπειαγωγός!


            Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μην ψάχνω να βρω τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω. Είχα κάτι στο μυαλό μου που όσο μεγάλωνα, εξελισσόταν. Πάντα με μάγευε η δουλειά του εκπαιδευτικού και πιο πολύ η δουλειά του νηπιαγωγού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία πιστεύω από το να περιτριγυρίζεσαι από παιδιά, τα οποία περιμένουν να μάθουν από σένα πράγματα. Το να βλέπεις κάθε μέρα μικρά πλασματάκια με αυτές τις γλύκες, αθώες φατσούλες τους πάντα στολισμένες με το πιο πλατύ τους χαμόγελο να περιμένουν να δουν τι θα τους μάθεις σήμερα είναι ευλογία.
            Το να είναι κάποιος δάσκαλος-νηπιαγωγός δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά είναι τρόπος ζωής, είναι το κάτι διαφορετικό. Για να λέγεται αλλά και για να γίνει κάποιος νηπιαγωγός δεν αρκεί μόνο το πτυχίο αλλά πρέπει να κατέχεις και τον κατάλληλο χαρακτήρα. Πρέπει να έχεις όρεξη, υπομονή και αγάπη για αυτό που κάνεις αλλά και για τα παιδιά.
            Πολλοί άνθρωποι όταν ακούν ότι κάποιος σπουδάζει ή ασκεί το επάγγελμα του νηπιαγωγου έχουν την άποψη πως είναι κάτι το εύκολο. Συνήθως λένε Σιγά την δουλειά που κάνεις. Με παιδιά παίζεις απλά. κι άλλες τέτοιους είδους απόψεις. Πόσο λάθος και άδικη είναι όμως αυτή η άποψη. Κανένας δάσκαλος-νηπιαγωγός δεν "παιζει" με τα παιδιά αλλά αντιθέτως τά σωστά ρήματα είναι ασχολείται, μαθαίνει, εκπαιδεύει. Τους μαθαίνεις πράγματα τα οποία δεν τα ξέρουν στην ηλικία που βρίσκονται, τους προειταμαζεις για τις μεγαλύτερες τάξεις που ακολουθούν, τους βοηθάς να ξεδιπλώσουν τον χαρακτήρα τους και να ανακαλύψουν τρόπους για να καλλιεργήσουν περεταίρω τον χαρακτήρα τους. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ρόλος του νηπιαγωγου είναι σαν μια δεύτερη οικογένεια για τα παιδιά κάποιες φορές.
     Παράλληλα με όλα αυτά, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο από το να πηγαίνεις στην δουλειά και με το που σε βλέπουν να τρέχουν να σου λένε «Καλημέρα κυρία», να σε αγκαλιάζουν και να σου δίνουν ένα φιλί. Ή όταν φεύγεις και σε συναντούν στον δρόμο να αρχίζουν και να φωνάζουν μαζί με ένα πλατύ χαμόγελο «Γεια σας κυρία». Όπως επίσης σου φτιάχνει την διάθεση το γεγονός να τους βλέπεις να περιμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσει το μάθημα για να δουν το τι καινούριο θα κάνουν σήμερα. Για να μη μιλήσουμε για την αξία του να σου δίνουν ζωγραφιές τις οποίες έχουν κάνει αποκλειστικά για σένα. Μικρά έργα τέχνης που τα προσθέτεις μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι που συνειδητοποιείς πως είναι τόσες πολλές οι ζωγραφιές που πλέον δεν χωράνε άλλες.

            Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα και τότε ο δάσκαλος-νηπιαγωγός θα πρέπει να βρει από που πηγάζει αυτό το πρόβλημα και σε συνεργασία με τους γονείς να κατορθώσουν να βρουν μια λύση. Από την άλλη θα υπάρξουν και περιπτώσεις όπου κάποιο παιδί θα αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή δυσκολία. Εκεί το έργο του νηπιαγωγου είναι δύσκολο και ιδιαίτερα σημαντικό. Ο/Η νηπιαγωγός θα πρέπει να βοηθήσει το παιδί με προσοχή και με τον καλύτερο τρόπο αλλά θα πρέπει να προσέξει να μην το κάνει να νιώσει ανίκανο, πεειθωριοποιημενο, ανήμπορο και αλλά τέτοια συναισθήματα.
            Είναι πολλές οι φορές που δοκιμάζεται η υπομονή και ο χαρακτήρας του νηπειαγωγού και αυτές έρχονται να επιβεβαίωσουν την άποψη που ανέφερα νωρίτερα. Η δουλειά αυτή δεν είναι για όλους! Για μένα λοιπόν, το να είναι κάποιος εκπαιδευτικός και στην δικιά μου περίπτωση νηπιαγωγός είναι ένα δύσκολο έργο αλλά συνάμα και η πιο όμορφη ασχολία στον κόσμο. 






Επιμέλεια Κειμένου: Μαρία Παπασιδέρη 

Facebook Page: PlanB.gr 
Insta Profile: @planb.gr  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

To demo της Παπαρίζου για το «fuego» (AUDIO)

Η Ελένη Φουρέιρα, η εκπρόσωπος της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό της  Eurovision , φαίνεται πως δεν είναι η μόνη που έχει τραγουδήσει το τραγούδι του  Alex   Papaconstantinou , « Fuego ». Σύμφωνα με πληροφορίες η Έλενα Παπαρίζου είχε ηχογραφήσει πρώτη το κομμάτι σε μορφή  demo .  Η τραγουδίστρια είχε δεχθεί αρχικά πρόταση από την Κύπρο,να εκπροσωπήσει τη χώρα, όμως αρνήθηκε και τελικά επελέγει η Ελένη Φουρέιρα. Η ιστοσελίδα που ανήρτησε πρώτη το τραγούδι, το έχει αφαιρέσει. Μόνο στο Plan b μπoρείτε να ακούσετε ολόκληρητολόκληρη εκτέλεση της Έλενας Παραρίζου. Κείμενο: Χάρης Γκουτζουμάνος Διάβασε επίσης: Φουρέιρα - Παπαρίζου ξανά στη Eurovision Social media ----------------------- facebook:  Harry Goutzoumanos Instagram:  mrharrygi YouTube: Harry Stories

Οι Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των επωνύμων στο "Plan b" (VIDEO)

Καλησπέρα  φίλες και φίλοι αναγνώστες. Πως είστε; τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε μπει ήδη στο εορταστικό κλίμα καθώς είμαστε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα. Το δέντρο έχει στολιστεί, τα λαμπάκια "χορεύουν" στους διάφορους ρυθμούς, η φωτιά στο τζάκι "τρίζει", τα κάστανα ψήνονται, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες βρίσκονται στις πιατέλες τους έτοιμοι προς κατανάλωση. Η ομορφότερη και πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου είναι εδώ! Χριστούγεννα. Μια λέξη, χίλια συναισθήματα. Τα Χριστούγεννα έχουν μια ξεχωριστή μαγεία και κανείς δεν μπορεί να τα περιγράψει με μία μόνο λέξη. Τα Χριστούγεννα είναι μυρωδιές, είναι αρώματα, μουσικές, αγάπη, στοργή, δώρα, ένα στολισμένο δέντρο, ένα γιορτινό τραπέζι με συγγενείς… Τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε και πάλι παιδιά. Αυτές τις ημέρες μας κάνουν αναπολούμε τις  εποχές που σαν πιτσιρίκια πηγαίναμε για κάλαντα το πρωινό της Παραμονής. Τότε που γράφαμε γράμμα στον Αϊ Βασίλη και περι

Αυτές είναι οι αδερφές Τέγου, που προκαλούν πανικό με το rap χριστιανικό τραγούδι τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταφέρει να στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Το πρόσφατο video που  ανέβασαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook, έγινε  αμέσως  viral , αποσπώντας πολλά likes και ακόμα περισσότερα σχόλια.  Ο λόγος για τις τρεις αδερφές Τέγου, Βασιλική,   Άννα -Μαρία  και  Αλεξάνδρα  από την Αθήνα.   Στο video τα κορίτσια τραγουδούν για τον Ιησού Χριστό σε  rap/trap style , συμβαδίζοντας με το πνεύμα της εποχής.  Δείτε εδώ το video: Τ ο video κατάφερε να γίνει viral κυρίως λόγω της θεματολογίας του.  Σε μια χώρα, όπου το θέμα "θρησκεία" αποτελεί taboo, οι αδερφές Τέγου ορθώνουν το ανάστημά τους και με όπλα τις φωνές τους τραγουδούν για τον Χριστιανισμό.  Το τραγούδι των αδερφών Τέγου, έχει αποσπάσει αρκετά σχόλια, κυρίως θετικά, τα οποία εστιάζουν στις φωνητικές ικανότητες των κοριτσιών. Δεν λείπουν όμως και τα αρνητικά, τα οποία θίγουν θέματα θρησκείας. Τα κορίτσια έχουν αναρτήσει αρκετά τραγούδια στους λογαριασμούς τους

Plan b: Άκου ΕΔΩ τα νέα τραγούδια της Ελένης Φουρέιρα!

Η Ελένη Φουρέιρα αναμφισβήτητα θεωρείται μια από τις πιο κορυφαίες Ελληνίδες ποπ τραγουδίστριες. Μετά την επιτυχία της στην περσινή Eurovision (2018), κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να μαγέψει το κοινό της Ευρώπης. Το τελευταίο διάστημα το πρόγραμμά της είναι βαρύ και απαιτητικό με πολυάριθμες εμφανίσεις  σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Τα διεθνή singles της κάνουν πάταγο και εμάς πολύ υπερήφανους.  Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το πρώτο της διεθνές EP, με τίτλο «Gypsy Woman», από την Panik Records. Το album προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω spotify. Τα πέντε νέα κομμάτια του mini album δεν υπάρχουν δυστυχώς  στο youtube. Αν θες όμως να τα ακούσεις ολόκληρα, χωρίς να ανακατευτείς  με spotify, το "p lan b" σου έχει τη λύση. Εδώ μπορείς να ακούσεις και τα 5 νέα tracks της Ελένης. Enjoy!!! Maria: Call ya: Barcelona: El ritmo psicodelico: Gypsy woman: Διάβασε επίσης: Σία Κοσκινά: Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα! (Συ