Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είναι τελικά ο χωρισμός ένα τέλος;

Κάθε σχέση και κάθε χωρισμός χρωματίζονται από την ενδιαφέρουσα διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει τα μέλη τους. Κάποιος που γίνεται από νυν πρώην, κουβαλάει πίσω του μια ξεχωριστή ιστορία η οποία πάντα κάτι θα έχει να πει για τα συναισθήματα των ανθρώπων. Πριν μετατραπεί ο εκάστοτε σύντροφος σε πρώην προηγείται ένα μάθημα με βασικό πυρήνα τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σχέση με τον εαυτό του. Κάθε άνθρωπος που φεύγει μόνος του ή διώχνεις από τη ζωή σου έχοντας μοιραστεί μαζί του ήδη σημαντικά κομμάτια του κόσμου σου σε κάθε επίπεδο, αποτελεί ευκαιρία κι έναυσμα τόσο για κριτική όσο και για αυτοκριτική. Τις περισσότερες μάλιστα φορές αφού ηρεμήσεις κι αντιμετωπίσεις τελικά ψύχραιμα την κατάσταση θα καταλάβεις ότι το δεύτερο βοηθάει ίσως ακόμη πιο πολύ. 
 Η αυτοκριτική κι η εξέλιξή μας μπορεί κι ίσως επιβάλλεται να συμβεί μετά την απώλεια έστω κι αν νιώθουμε πως δεν προδώσαμε αλλά προδοθήκαμε εμείς. Δεν είναι, βέβαια, απαραίτητο να σε έχει πληγώσει κάποιος ώστε να πάθεις και να μάθεις μέσα από τον ρόλο του θύματος που τόσο πολύ αγαπάμε εμείς οι άνθρωποι να χρησιμοποιούμε προς αποφυγή ευθυνών. Ακόμη κι όταν πληγώνεσαι όμως μαθαίνεις πώς να πηγαίνεις παρακάτω, μαθαίνεις πού να τοποθετείς τον εαυτό σου μέσα στις διάφορες σχέσεις, δοκιμάζεις κι αναθεωρείς τα όριά σου βγαίνοντας τελικά πιο ώριμος και πιο δυνατός. 
 Έχεις μείνει, λοιπόν, μόνος και έχεις κλάψει αυτόν τον χωρισμό. Συνειδητοποιημένα γνωρίζεις πως αυτός ο κύκλος έκλεισε και παλεύεις να ανοίξεις φτερά για νέους τόπους. Τώρα, θα ξεκινήσει η ιεροτελεστία του χωρισμού. Το μεταβατικό στάδιο που από χωρισμένος πρέπει πια να αυτοαποκαλείσαι ελεύθερος από επιλογή. Όμως, η διαδικασία αυτή αφορά τον χωρισμένο και τους φίλους του. 
 Σε πρώτη φάση, μια μεγάλη βόλτα με τους φίλους, ώρες ατέλειωτες η παρέα θα συζητάει το γεγονός και θα το αναλύει, σαν να ήταν η Ομήρου Οδύσσεια. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα λάβουν χώρα οι σπόντες στα social media. Διακριτικές αλλά πολύ στοχευμένες αναρτήσεις, τραγούδια, στίχοι και φωτογραφίες που στους followers σου θα φαίνονται φυσιολογικά, αλλά εκείνος που πρέπει να πάρει το μήνυμα, θα καταλάβει. Είναι αυτό το σημείο που αρχίζεις να επισκέπτεσαι συχνά το προφίλ του για τυχόν αναρτήσεις που σε αφορούν, χωρίς να ξέρεις αν το κάνει κι ο ίδιος. Χώρισες, αλλά αρνείσαι να πιστέψεις πως ξεπεράστηκες κιόλας.
 Στον επόμενο τόνο, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Είναι το πρώτο βράδυ και θα ακολουθήσουν πολλά, που η παρέα θα συντονιστεί σε ξέφρενους ρυθμούς. Το τραπέζι θα γεμίσει ποτά, έως ότου νιώσετε την πρώτη γλυκιά ζάλη της εξόδου σας. Έτσι, μέσα σε χαλαρό κλίμα η βραδιά θα απογειωθεί με τη διάθεση στα ύψη. Κυρίως τη στιγμή που ο DJ θα παίζει καψουροτράγουδα, τα οποία εσύ και η παρέα σου θα τα ζείτε λες και χωρίσατε όλοι μαζί πριν λίγο. Έτσι, γιατί το απολαμβάνουμε και λίγο το δράμα μας όταν συνοδεύεται από ποτό και τραγούδι.
Και μέρα με τη μέρα. να κυλά η καθημερινότα κάπως έτσι θα έρθει η στιγμή που θα εδραιωθεί ο πραγματικός χωρισμός μέσα σου. Εκείνο το σημείο που φεύγει ο θυμός και προχωράς πραγματικά τη ζωή σου, ευχόμενος κι ο άλλος να είναι ευτυχισμένος. Στην πραγματικότητα οι φίλοι μας ξέρουν πόσο πονάμε στον χωρισμό. Παρ'όλο που γνωρίζουν τα θετικά που είχε ο πρώην αρχίζουν να τον θάβουν, επισημαίνουν τα αρνητικά του, σε σπρώχνουν να προχωρήσεις και αποφεύγουν να σου μιλούν συνέχεια γι’ αυτόν. Ξέρουν πως με το να σιγοντάρουν το κλάμα και την στεναχώρια δε θα αλλάξει κάτι, απλά θα διαιωνίζεται ο πόνος σου και η κατάσταση θα δυσκολεύει. Δεν τον μισούν, απλά αγαπούν εσένα πολύ για να σ’ αφήσουν να βυθίζεσαι σε κάτι που έχει τελειώσει.
Όσοι μας αγάπησαν κι όσοι αγαπήσαμε, άλλους πιο πολύ άλλους λιγότερο, αξίζουν ένα ευχαριστώ μας για το μικρό ή μεγαλύτερο εκείνο λιθαράκι που πρόσθεσαν στην προσωπική μας εξέλιξη. Ειδικά εκείνοι που κατάφεραν να μας τοποθετήσουν απέναντι στους εαυτούς μας οδηγώντας μας τελικά όντως σε αυτήν την τόσο τρομακτική ενδοσκόπηση που σπανίως επιλέγουν οι άνθρωποι για την αυτοβελτίωσή τους. Έστω κι αν πληγωθήκαμε, έστω κι αν πληγώσαμε, έστω κι αν απογοητευτήκαμε ή διαψευστήκαμε, έστω κι αν διαψεύσαμε εμείς ελπίδες και προσδοκίες, σε κάθε περίπτωση κάτι πήραμε, κάτι δώσαμε και τελικά κάτι μάθαμε από κάθε ιστορία. Αν γίναμε καλύτεροι ή χειρότεροι είναι κάτι που αφορά τον καθέναν μας ξεχωριστά μα σημασία έχει πως αλλάξαμε. Κι αν ακόμη γίναμε χειρότεροι ίσως υψώσαμε μια άμυνα ώσπου να βρούμε τα πατήματά μας ως αντιστάθμισμα των κάποτε ανύπαρκτων ορίων μας. Κι αυτό ακόμη μάθημα το λες. Γι’ αυτό ας ευχαριστήσουμε τους πρώην ο καθένας για τους δικούς του λόγους πριν πάμε στους επόμενους με κάτι παραπάνω μέσα μας να μοιραστούμε μαζί τους.


Υ.Γ.: Όταν η ζωή σου κλέινει μία πόρτα, μάθε να της κλείνεις το μάτι.

Επιμέλεια Κειμένου: Έλενα Μποκή.
Facebook Page: PlanB.gr
Instagram Page: @planb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

To demo της Παπαρίζου για το «fuego» (AUDIO)

Η Ελένη Φουρέιρα, η εκπρόσωπος της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό της  Eurovision , φαίνεται πως δεν είναι η μόνη που έχει τραγουδήσει το τραγούδι του  Alex   Papaconstantinou , « Fuego ». Σύμφωνα με πληροφορίες η Έλενα Παπαρίζου είχε ηχογραφήσει πρώτη το κομμάτι σε μορφή  demo .  Η τραγουδίστρια είχε δεχθεί αρχικά πρόταση από την Κύπρο,να εκπροσωπήσει τη χώρα, όμως αρνήθηκε και τελικά επελέγει η Ελένη Φουρέιρα. Η ιστοσελίδα που ανήρτησε πρώτη το τραγούδι, το έχει αφαιρέσει. Μόνο στο Plan b μπoρείτε να ακούσετε ολόκληρητολόκληρη εκτέλεση της Έλενας Παραρίζου. Κείμενο: Χάρης Γκουτζουμάνος Διάβασε επίσης: Φουρέιρα - Παπαρίζου ξανά στη Eurovision Social media ----------------------- facebook:  Harry Goutzoumanos Instagram:  mrharrygi YouTube: Harry Stories

Maro wilde και Elvina: Το δίδυμο που ότι "θέλει το παίρνει" μιλά αποκλειστικά στο Plan b (Συνέντευξη)

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του Plan b.  Σήμερα στο blog υποδεχόμαστε την Maro wilde και την Εlvina, το δίδυμο που έβαλε φωτιά στο youtube, με τη διασκευή του τραγουδιού 7 rings της Ariana Grande. Οι δύο κοπέλες μιλούν για το τραγούδι τους aka το θέλω το παίρνω, που έκανε θραύση, για τη φιλία τους που μετρά πολλά χρόνια, μιλούν ακόμα για αστεία περιστατικά με θαυμαστές και πολλά άλλα.         Δες τη συνέντευξη που μου έδωσαν εδώ: Δείτε επίσης: ------------------ Συνέντευξη: Χάρης Γκουτζουμάνος Instagram:  mrharrygi Το Plan b στα social media:    Facebook page   Instagram

Οι Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των επωνύμων στο "Plan b" (VIDEO)

Καλησπέρα  φίλες και φίλοι αναγνώστες. Πως είστε; τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε μπει ήδη στο εορταστικό κλίμα καθώς είμαστε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα. Το δέντρο έχει στολιστεί, τα λαμπάκια "χορεύουν" στους διάφορους ρυθμούς, η φωτιά στο τζάκι "τρίζει", τα κάστανα ψήνονται, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες βρίσκονται στις πιατέλες τους έτοιμοι προς κατανάλωση. Η ομορφότερη και πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου είναι εδώ! Χριστούγεννα. Μια λέξη, χίλια συναισθήματα. Τα Χριστούγεννα έχουν μια ξεχωριστή μαγεία και κανείς δεν μπορεί να τα περιγράψει με μία μόνο λέξη. Τα Χριστούγεννα είναι μυρωδιές, είναι αρώματα, μουσικές, αγάπη, στοργή, δώρα, ένα στολισμένο δέντρο, ένα γιορτινό τραπέζι με συγγενείς… Τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε και πάλι παιδιά. Αυτές τις ημέρες μας κάνουν αναπολούμε τις  εποχές που σαν πιτσιρίκια πηγαίναμε για κάλαντα το πρωινό της Παραμονής. Τότε που γράφαμε γράμμα στον Αϊ Βασίλη και περι

Plan b: Άκου ΕΔΩ τα νέα τραγούδια της Ελένης Φουρέιρα!

Η Ελένη Φουρέιρα αναμφισβήτητα θεωρείται μια από τις πιο κορυφαίες Ελληνίδες ποπ τραγουδίστριες. Μετά την επιτυχία της στην περσινή Eurovision (2018), κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να μαγέψει το κοινό της Ευρώπης. Το τελευταίο διάστημα το πρόγραμμά της είναι βαρύ και απαιτητικό με πολυάριθμες εμφανίσεις  σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Τα διεθνή singles της κάνουν πάταγο και εμάς πολύ υπερήφανους.  Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το πρώτο της διεθνές EP, με τίτλο «Gypsy Woman», από την Panik Records. Το album προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω spotify. Τα πέντε νέα κομμάτια του mini album δεν υπάρχουν δυστυχώς  στο youtube. Αν θες όμως να τα ακούσεις ολόκληρα, χωρίς να ανακατευτείς  με spotify, το "p lan b" σου έχει τη λύση. Εδώ μπορείς να ακούσεις και τα 5 νέα tracks της Ελένης. Enjoy!!! Maria: Call ya: Barcelona: El ritmo psicodelico: Gypsy woman: Διάβασε επίσης: Σία Κοσκινά: Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα! (Συ