Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

PMTP: Μουσικοθεατρική Καλοκαιρινή Σχολή για παιδιά και έφηβους 1-5 Ιουλίου


Το PMTP, η πρώτη σχολή Μusical στην Ελλάδα, διοργανώνει καλοκαιρινά μουσικοθεατρικά μαθήματα για τους μικρούς μας φίλους από 1 εως 5 Ιουλίου 2019. Στα μαθήματα αυτά, παιδιά και έφηβοι θα είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να ανακαλύψουν το musical, αυτό το ξεχωριστό είδος τέχνης, ενώ παράλληλα θα είναι σε θέση να κάνουν νέους φίλους.


Η αγαπημένη musical performer και ιδρύτρια της σχολής, Σία Κοσκινά μας εξηγεί:

“Πολύ συχνά οι γονείς που έρχονται να γράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα Musical της σχολής μας , με ρωτούν τι συμπεριλαμβάνει το μάθημα! Παίρνω πάντα μια βαθιά ανάσα πριν ξεκινήσω να εξηγώ! Το μάθημα, εφοδιάζει τα παιδιά με πολλές αρετές που πρέπει να διαθέτουμε ως άνθρωποι, ως πολίτες μιας κοινωνίας, πόσο μάλλον ως καλλιτέχνες, που καλούμαστε να εκφράσουμε και να εμπνεύσουμε άλλους ανθρώπους, που κι αυτοί με τη σειρά τους θα διαμορφωθούν σε όμορφα, παραγωγικά άτομα! Αυτό βέβαια χτίζεται προοδευτικά και ξεκινάει από τα νεανικά μας χρόνια! 

Το «μάθημα μιούζικαλ» λοιπόν, πέρα από την ελαφριά του προσφώνηση, έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα προφανή και την απλή επεξήγηση: «χορεύω και τραγουδάω τα μιούζικαλ που μου αρέσουν»!!!

Στο μάθημα για το μιούζικαλ, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο, να μοιράζονται το ίδιο όνειρο, δεν νιώθουν μοναξιά και εγκατάλειψη, συνηθίζουν να λειτουργούν με ομοψυχία, αλληλεγγύη, συναδελφικότητα, σεβασμό, καλλιεργούν την αισθητική τους, αποκτούν μουσικότητα, εξοικειώνονται με το τόνο, την αρμονία, τον ρυθμό της μουσικής! Επίσης, μαθαίνουν να παρατηρούν, ανακαλύπτουν τα συναισθήματά τους,  τον προσωπικό τους ήχο , τη δική τους φωνή , τη σύμπραξη του μυαλού, του κορμιού και της ψυχής και, απελευθερώνοντας  τα εκφραστικά τους μέσα, οδηγούνται στη φυσική τους θέση και φύση και, τελικά, στην απόλυτα προσωπική τους έκφραση! Έτσι έκαστος σπουδαστής διαμορφώνεται με αυτοεκτίμηση, προσαρμοστικότητα, αυτοπεποίθηση και εσωτερική λάμψη που άμεσα διακρίνεται και εξωτερικά! 
Δεν καταφεύγει σε άλλου είδους εξάρτήσεις και καταχρήσεις, ούτε πέφτει θύμα του καταναλωτισμού και της ματαιοδοξιας που επιβάλλει  η μόδα κάθε εποχής. Αντιθέτως, επιλέγει ο ίδιος τους φίλους και το περιβάλλον του και επικεντρώνεται στα ουσιαστικά! 

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε και τα οφέλη για τη σωματική υγεία του σπουδαστή του μιούζικαλ, καθώς μέσα από την καθημερινή  άσκηση και την συχνή τριβή του με τις παραστατικές τέχνες, αποκτά καλή φυσική κατάσταση, σωστή αβίαστη αναπνοή, μυική δύναμη, ελαστικότητα, αντοχή μέσα από την αερόβια άσκηση και τελικά χάρη και λυρισμό στην κίνηση.

Αυτά και πολλά ακόμα προσφέρει ένα «μάθημα μιούζικαλ» by Sia Koskina, σε όσους μας εμπιστεύονται την καλλιτεχνική τους καλλιέργεια! Ιδανικό για παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες που θέλουν να ζήσουν πιο δημιουργικά βάζοντας την τέχνη και τα οφέλη της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.
Σας περιμένουμε με χαρά στο καλοκαιρινό σχολείο PMTP SUMMER CAMP - 1-5 July 2019”


School of PMTP method by Sia Koskina


Κηφισιάς 28 - Ν. Ηράκλειο (ΗΣΑΠ: Ηράκλειο)


Τηλ: 210 2712718, 6906062038 

Email: p.m.t.p.method@gmail.com

Ώρες γραμματείας: 11:00-15:00 & 17:00-21:00


 www.pmtpbysiakoskina.com

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

To demo της Παπαρίζου για το «fuego» (AUDIO)

Η Ελένη Φουρέιρα, η εκπρόσωπος της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό της  Eurovision , φαίνεται πως δεν είναι η μόνη που έχει τραγουδήσει το τραγούδι του  Alex   Papaconstantinou , « Fuego ». Σύμφωνα με πληροφορίες η Έλενα Παπαρίζου είχε ηχογραφήσει πρώτη το κομμάτι σε μορφή  demo .  Η τραγουδίστρια είχε δεχθεί αρχικά πρόταση από την Κύπρο,να εκπροσωπήσει τη χώρα, όμως αρνήθηκε και τελικά επελέγει η Ελένη Φουρέιρα. Η ιστοσελίδα που ανήρτησε πρώτη το τραγούδι, το έχει αφαιρέσει. Μόνο στο Plan b μπoρείτε να ακούσετε ολόκληρητολόκληρη εκτέλεση της Έλενας Παραρίζου. Κείμενο: Χάρης Γκουτζουμάνος Διάβασε επίσης: Φουρέιρα - Παπαρίζου ξανά στη Eurovision Social media ----------------------- facebook:  Harry Goutzoumanos Instagram:  mrharrygi YouTube: Harry Stories

Οι Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των επωνύμων στο "Plan b" (VIDEO)

Καλησπέρα  φίλες και φίλοι αναγνώστες. Πως είστε; τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε μπει ήδη στο εορταστικό κλίμα καθώς είμαστε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα. Το δέντρο έχει στολιστεί, τα λαμπάκια "χορεύουν" στους διάφορους ρυθμούς, η φωτιά στο τζάκι "τρίζει", τα κάστανα ψήνονται, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες βρίσκονται στις πιατέλες τους έτοιμοι προς κατανάλωση. Η ομορφότερη και πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου είναι εδώ! Χριστούγεννα. Μια λέξη, χίλια συναισθήματα. Τα Χριστούγεννα έχουν μια ξεχωριστή μαγεία και κανείς δεν μπορεί να τα περιγράψει με μία μόνο λέξη. Τα Χριστούγεννα είναι μυρωδιές, είναι αρώματα, μουσικές, αγάπη, στοργή, δώρα, ένα στολισμένο δέντρο, ένα γιορτινό τραπέζι με συγγενείς… Τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε και πάλι παιδιά. Αυτές τις ημέρες μας κάνουν αναπολούμε τις  εποχές που σαν πιτσιρίκια πηγαίναμε για κάλαντα το πρωινό της Παραμονής. Τότε που γράφαμε γράμμα στον Αϊ Βασίλη και περι

Αυτές είναι οι αδερφές Τέγου, που προκαλούν πανικό με το rap χριστιανικό τραγούδι τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταφέρει να στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Το πρόσφατο video που  ανέβασαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook, έγινε  αμέσως  viral , αποσπώντας πολλά likes και ακόμα περισσότερα σχόλια.  Ο λόγος για τις τρεις αδερφές Τέγου, Βασιλική,   Άννα -Μαρία  και  Αλεξάνδρα  από την Αθήνα.   Στο video τα κορίτσια τραγουδούν για τον Ιησού Χριστό σε  rap/trap style , συμβαδίζοντας με το πνεύμα της εποχής.  Δείτε εδώ το video: Τ ο video κατάφερε να γίνει viral κυρίως λόγω της θεματολογίας του.  Σε μια χώρα, όπου το θέμα "θρησκεία" αποτελεί taboo, οι αδερφές Τέγου ορθώνουν το ανάστημά τους και με όπλα τις φωνές τους τραγουδούν για τον Χριστιανισμό.  Το τραγούδι των αδερφών Τέγου, έχει αποσπάσει αρκετά σχόλια, κυρίως θετικά, τα οποία εστιάζουν στις φωνητικές ικανότητες των κοριτσιών. Δεν λείπουν όμως και τα αρνητικά, τα οποία θίγουν θέματα θρησκείας. Τα κορίτσια έχουν αναρτήσει αρκετά τραγούδια στους λογαριασμούς τους

Plan b: Άκου ΕΔΩ τα νέα τραγούδια της Ελένης Φουρέιρα!

Η Ελένη Φουρέιρα αναμφισβήτητα θεωρείται μια από τις πιο κορυφαίες Ελληνίδες ποπ τραγουδίστριες. Μετά την επιτυχία της στην περσινή Eurovision (2018), κατάφερε σε λίγο χρονικό διάστημα να μαγέψει το κοινό της Ευρώπης. Το τελευταίο διάστημα το πρόγραμμά της είναι βαρύ και απαιτητικό με πολυάριθμες εμφανίσεις  σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Τα διεθνή singles της κάνουν πάταγο και εμάς πολύ υπερήφανους.  Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το πρώτο της διεθνές EP, με τίτλο «Gypsy Woman», από την Panik Records. Το album προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω spotify. Τα πέντε νέα κομμάτια του mini album δεν υπάρχουν δυστυχώς  στο youtube. Αν θες όμως να τα ακούσεις ολόκληρα, χωρίς να ανακατευτείς  με spotify, το "p lan b" σου έχει τη λύση. Εδώ μπορείς να ακούσεις και τα 5 νέα tracks της Ελένης. Enjoy!!! Maria: Call ya: Barcelona: El ritmo psicodelico: Gypsy woman: Διάβασε επίσης: Σία Κοσκινά: Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα! (Συ